Silakka käy taas pyydyksiin

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Kuukauden kalasaalis -jutuissa kerromme, mitkä luonnonkalat ovat juuri nyt sesongissa ja mitä niistä voisi kokata.

[/vc_column_text][vc_separator type=”normal”][vc_single_image image=”3444″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” qode_css_animation=””][vc_text_separator title=”Silakka” border=”no”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Silakkaa pyydetään periaatteessa ympäri vuoden, mutta keskikesällä lämpimien vesien aikaan kala ei käy helposti pyydyksiin ja siksi saatavuus on rajoitetumpaa. Syksyn tullessa saatavuus taas paranee. Silakka on kaupallisen kalastuksen tärkein saaliskala niin määrän kuin arvonkin puolesta.

Tiedätkö, mitä eroa sillillä ja silakalla on? Ei kovinkaan paljoa: silakka on käytännössä Itämeressä elävä silli. Biologisesta näkökulmasta niissä ei ole eroa, mutta silakka on silliä vähärasvaisempaa ja sen koko on pienempi.

Silakkaa myydään kaupoissa monessa eri muodossa. Tuoreena sitä saa kokonaisena, perattuna, fileinä tai jopa nahattomina fileinä. Silakasta on saatavana myös erilaisia valmisteita kuten silakkapihvejä, savu- ja hiilisilakoita sekä puolisäilykkeitä. Silakkaa voi paistaa, hiillostaa, keittää, savustaa, suolata ja marinoida. Se sopii tarjottavaksi sekä kylmänä että lämpimänä.

Syksyn silakkamarkkinat ovat monelle vuoden kohokohta. Esimerkiksi Stadin Silakkamarkkinat ovat Suomen vanhimpia yleisötapahtumia: niitä on vietetty jo vuonna 1743![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”15px”][vc_text_separator title=”Reseptejä” border=”no”][vc_empty_space height=”15px”][portfolio_list type=”justified_gallery” hover_type_masonry=”split_up” spacing=”15″ row_height=”200″ justify_last_row=”center” show_load_more=”no” category=”kuukauden-kalasaalis-10-2020-silakka” show_title=”yes” title_tag=”h4″ show_categories=”no”][/vc_column][/vc_row]