Kalakeittoa kaikista keittiöistä!

Helmikuun toisena tiistaina vietetään kalaruoan omaa vuotuista teemapäivää, Kansallista kalakeittopäivää. Päivän tavoitteena on innostaa koko Suomi kalasopan ääreen ja lisätä erilaisten kalakeittojen sekä niiden valmistustapojen tunnettuutta.

Kalakeittopäivästä rakennetaan ilmiötä, joka kantaa kauemmaskin kuin vain yhteen päivään. Päivä auttaa kalakeiton ja sitä kautta kaiken kalaruoan näkyvyyttä ja tunnettuutta mediassa – niin sosiaalisessa kuin perinteisessäkin.

Seuraa siis tunnistetta #kalakeittopäivä ja ota talteen vinkit, joiden avulla voit olla mukana luomassa kalakeittopäivästä kaikkien tuntemaa teemapäivää!

Tapahtumasta ilmiöksi

Kalakeittopäivä ei ole yksittäinen tapahtuma jossakin, vaan siitä on tavoitteena rakentaa vuosittain toistuva ilmiö, joka ulottuu koko Suomeen, ja miksei muuallekin. Esimerkkejä vastaavista, vuosittain valtavasti näkyvyyttä saavista ruokateemapäivistä ja -ilmiöistä ovat korvapuustipäivä, lihaton lokakuu ja osta tilalta -päivä.

Jo nyt ovat mukaan kalakeittopäivään lähdössä myös Suomen edustustot ympäri maailmaa. Voidakseen kasvaa ilmiöksi ja elääkseen pidempään kuin vain yhden päivän, tarvitaan mukaan myös sosiaalista mediaa. Pro Kalan Facebook -sivuilla Pro Kala, Parasta evästä ja Syödään kalaa sekä Instagramissa ihmiset voivat postata kuvia nauttimistaan kalakeitoista ja kertoa valmistus- ja maustamisvinkkejä. Kuvia voi lähettää niin omista kokkauksista kuin muualla syödyistä keitoista.

Kalakeittohaasteeseen ovat kala-alan yritysten ohella tarttuneet mm. useat kaupungit, Suomen Keittiömestarit, Ammattikeittiöosaajat, Kotitalousopettajat, kaupan keskusliikkeet, opiskelijajärjestöt ja monet muut. Suomen suurimmista kaupungeista mukana ovat ainakin Helsinki, Espoo ja Rovaniemi.

Yhteistyössä Suomen Gastronomien Seuran kanssa valitaan vuoden kalakeittoravintola. Pro Kalan sivuilla kävi ehdotuksensa vuoden parhaaksi kalakeittoravitolaksi jättämässä yli 300 innokasta kalansyöjää. Paras kalakeitotravointola julkistetaan tammikuun viimeisenä päivänä.

Mitä minä voin tehdä?

  • Kalakeittopäivänä on tarkoitus tarjota, kokata, syödä ja viestiä upeasta kalakeitosta ja Kalakeittopäivästä – mukana olo on siis helppoa!
  • Mieti, miten voit viestiä kalakeittopäivästä omille kontakteillesi ja asiakkaillesi. Voit käyttää kalakeittopäivää myös omassa markkinoinnissasi: esimerkiksi kaupassa asiakkaalle voidaan tarjota kalakeittoaineksia helposti mukaan, tai voit jakaa sosiaalisessa mediassa kalakeittoreseptejä. Niitä löydät Pro Kalan nettisivuilta.
  • Jos teet Kalakeittopäivästä postauksia someen, lisää niihin hastag #kalakeittopäivä.
  • Voit osallistua Facebookissa Kalakeitto-tapahtumaan ja jakaa sitä seuraajillesi. Tästä pääset tapahtumasivulle.
  • Käytä hyväksesi Pro Kalan tarjoamaa materiaalia: sivuiltamme löydät esimerkiksi reseptejä ja kuvia. Tutustu tästä Kalakeittopäivä-sivuun.