Kalaa suoraan Sumpusta

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_single_image image=”3176″ img_size=”large” alignment=”center” qode_css_animation=””][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″ offset=”vc_col-lg-offset-0 vc_col-lg-8 vc_col-md-offset-0 vc_col-md-12 vc_col-sm-offset-0 vc_col-xs-12″][vc_column_text]

Varsinais-Suomen Mynämäessä, Yläneentien ja Rantasillantien risteyksessä seisoo punainen kontti. Kyljessä lukee Kalakauppa Sumppu.

– Munakioskejahan on paljon, miksei siis kalakioski toimisi, toteaa kalastaja Jukka Toivonen.

Jukka ja Saija Toivonen ovat kalastajia, jotka pyörittävät yhdessä Toivosen Lähikala -yritystä. Toivoset ovat jo pidemmän aikaa myyneet kalaa omasta kala-autostaan sekä reko-ringeissä. Ajatus uudesta itsepalvelumyyntipisteestä heräsi supisuomalaiseen tapaan.

– Saunan lauteilla kun istuu, niin herää kaikenlaisia ideoita, Jukka nauraa.

Parivaljakko ryhtyi tuumasta toimeen ja osti ja kunnosti työmaaparakin sekä tarvittavat kylmälaitteet. Ajatuksena oli avata itsepalvelukioski kenties ensi syksynä. Koronavirustilanne muutti suunnitelmia, ja kaksikko päätti aikaistaa Sumpuksi nimetyn kalakaupan avaamista. Ensimmäiset asiakkaat pääsivät vappuaattona ostamaan kalaherkkuja.

– Joskushan kalaa myytiin rannassa suoraan sumpusta. Tämä on moderni sumppu, kun tuomme kalaa suoraan tänne, Jukka selittää.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ offset=”vc_col-lg-4 vc_col-md-12 vc_col-xs-12″][blockquote text=”Saunan lauteilla kun istuu, niin herää kaikenlaisia ideoita.” show_quote_icon=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1590395636043{margin-top: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;}”][vc_single_image image=”3186″ img_size=”large” qode_css_animation=””][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1590395646733{margin-top: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;}”][vc_single_image image=”3185″ img_size=”large” alignment=”right” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Myynnissä on tuoreen kalan lisäksi muun muassa pakastettuja fileitä ja erilaisia jalosteita kuten maustesilakkaa sekä savukalaa.

– Asiakasmäärät ovat suorastaan hämmentäneet. En olisi odottanut, että kauppa käy näin hyvin, Saija iloitsee.

Toivoset pitävät valttinaan sitä, että he todella tuntevat tuotteensa. Kriteerit ovat korkeat.

– Kalamme on todella tuoretta ja aidosti hyvää. Kiitoksia ja kehuja tulee asiakkailta paljon, Saija hymyilee.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″ offset=”vc_col-lg-8 vc_col-md-12 vc_col-xs-12″][vc_column_text]Yhtä suosikkituotetta on hankala nimetä.

– Tuore ja pakastettu kuhafilee menee nopsaan, sekä erilaiset täyssäilykkeet, Saija sanoo.

– Savukala maistuu myös, sekä jauhetut kalat: teemme luonnonkalasta kalajauhelihaa ja pihvejä, Jukka lisää.

Uuden kalakaupan kanssa on koettu koskettaviakin hetkiä.

– Koronan takia kaikki eivät uskalla liikkua missään, mutta tänne on lähdetty. Kalakauppa on saattanut olla ensimmäinen paikka, jossa on uskallettu käydä. Se on ollut jopa liikuttavaa, Jukka kertoo.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ offset=”vc_col-lg-4 vc_col-md-12 vc_col-xs-12″][vc_single_image image=”3187″ img_size=”large” alignment=”right” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row]