Yleinen

Arman Alizadille kalaruoka maistuu

Arman Alizad lavalla

Kalatalouden Innovaatiopäivät järjestettiin Vantaalla 4.-5. marraskuuta 2021. Vuoden puhujavieraana oli Arman Alizad, joka kertoi inspiroivan tarinansa ja kehotti kuulijoita sinnikkyyteen ja periksiantamattomuuteen. Ennen esiintymistään Arman muisteli Pro Kalalle ammattikalastuksesta kertovan ohjelmansa kuvaamista sekä kertoi omasta suhteestaan kalaruokaan. Kala-ala on Armanille tuttu, sillä Pohjantähden Alla -ohjelman neljännellä kaudella hän tutustui ammattikalastajan arkeen kalastaja Heikki Salokankaan oppipoikana. … Lue lisää

Viisi vinkkiä kalan grillaamiseen

Päivät alkavat olla jo pitkiä, ja helteisinä säinä moni avasi jo grillikaudenkin. Jos kaipaa vaihtelua makkaraan, laita grilliin kalaa! Kalan grillaaminen ei ole vaikeaa: näiden vinkkien avulla ensikertalainenkin onnistuu.

Kalaa kahdesti viikossa – miksi?

Säännöllinen kalan käyttö ehkäisee riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin kuten aivohalvaukseen ja sepelvaltimotautiin. Kalan D-vitamiini kohentaa elimistön immuunipuolustusta ja kalasta saa myös proteiinia ja hivenaineita. Kala siis tekee hyvää terveydelle monella tavalla.

Kotikokin kalapäivä: terveyttä lautasella

Tämän päivän kuluttaja on terveystietoinen ja arvostaa sitä, että päivittäinen ruoka on ravitsemuksellisesti oikein koostettu, tietää Leena Jääskeläinen, joka lähetti Kotikokin kalapäivä -juttusarjaamme terveisensä.

Kotikokin kalapäivä: muffinseja ja voileipäkakkua

Uudessa Kotikokin kalapäivä -artikkelisarjassa näytämme, miten suomalaisissa kodeissa kokataan kalaa. Ensimmäisenä vuorossa on Kati Uhlgren, joka lähetti meille kahden kalaruokabravuurinsa kuvat ja reseptit.

Kati Uhlgren, kotikokki

”Kala on raaka-aineena huippu. Se ei vaadi kikkailua, mutta siitä on vaikka mihin. Arvostan kaikkia kalalajeja: minulle siika ja silakka ovat samanarvoisia. Kokkaan usein itselleni ja miehelleni kolmen ruokalajin illallisia. Kun haluamme oikein herkutella, on pääruokana usein juuri kalaa.”

Kotikokin kalapäivä: simpukat sopivat kesäänkin

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3254″ img_size=”large” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text] Haluaisitko oman kalabravuurisi kuvan ja … Lue lisää