Kaikkien aikojen ensimmäinen
Seafood Chef on
Juho Tahvanainen!

 

Onnittelut voittajalle!

 

Kaikkien aikojen ensimmäinen Seafood Chef -kilpailu järjestettiin perjantaina 13.3.2020 Gastro Helsinki 2020 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

 

Kilpailun järjestivät Food Camp Finland Oy ja Pro Kala ry yhdessä kumppaneidensa kanssa.

 

Seafood Chef -kilpailun tavoitteena on parantaa ammattikokkien tietoisuutta kalojen ja äyriäisten erinomaisuudesta raaka-aineena. Kilpailulla halutaan myös tuoda esille huippuraaka-aineita ja välineitä sekä kannustaa ammattikokkeja kalan- ja äyriäisten käsittelyyn entistä enemmän.

 

Esikarsinta alkoi 1.11.2019 ja päättyi 19.1.2020. Karsintatuomaristo valitsi suoraan finaaliin neljä kilpailijaa annoskuvan ja reseptin perusteella. Finaalissa 13.3.2020 valmistettiin ennakkotehtävänä ollut annos sekä alkuruoka.

 

Lisätietoja kilpailusta antaa:
Maarit Kivilahti
Projektijohtaja
[email protected]
050 4144 267

Seafood Chef 2020 Juho Tahvanainen. Kuva: Alexander Kondratenko

Kilpailun säännöt

1. Kilpailun järjestäjä

Kilpailun järjestävät ProKala ry ja Food Camp Finland Oy yhdessä kilpailun kumppaneiden kanssa.

 

2. Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18-vuotta täyttäneet, ammatikseen ruokaa valmistavat kokit tai keittiömestarit.

 

3. Tuomarointi

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Päätuomari osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen.

 

4. Kilpailuaika

Kilpailu on kaksiosainen. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävän perusteella. Hakuaika päättyy 19.1.2020. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee neljä kilpailijaa suoraan finaaliin ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti jatkoon pääsystä viimeistään 24.1.2020.

 

5. Kilpailupaikka

Kilpailu pidetään Helsingin Messukeskuksessa Gastro Helsinki -ammattilaistapahtumassa perjantaina 13.3.2020.

 

6. Karsinta, semifinaali ja finaali

 

Karsinta ja ennakkotehtävä

Seafood Chef 2020 -kilpailun ennakkotehtävässä hakijan tulee lähettää suunnittelemansa resepti ja annoskuva viimeistään 19.1.2020 kello 24 mennessä Seafood Chef 2020 -nettisivuston (seafoodchef.fi) kilpailulomakkeella. Ennakkotehtävänä on suunnitella lämmin pääruoka-annos, jossa pääraaka-aineena on käytetty kalaa ja/tai äyriäisiä. Reseptissä ja kuvassa pitää ilmetä, pääraaka-aine, lisäke ja kastike. Ennakkotehtävässä lautanen on vapaavalintainen. Annos tulee kuvata lautasella, joissa ei ole yrityksen logoja tai muita tunnisteita. Reseptit tulee olla laskettuna 10 hengelle. Resepteissä tulee käydä ilmi kaikki tarvittavat raaka-aineet ja valmistusvaiheet. Karsintatuomaristo valitsee finalistit anonyymisti reseptien ja valokuvien perusteella. Kilpailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kilpailuun pääsemisestä viimeistään 24.1.2020 mennessä, jonka jälkeen finalistit myös julkistetaan.

 

Finaali

Finaaliin päässeet neljä kilpailijaa valmistavat ennakkotehtävän mukaisen annoksen kymmenelle hengelle. Jokainen finalisti tuo omaan pääruoka-annokseensa tarvittavat raaka-aineet ja lautaset mukanaan. Finaalissa kilpailijoiden pitää valmistaa pääruoka-annoksen lisäksi myös tarjolla olevista kumppanien raaka-aineista alkuruoka kymmenelle hengelle. Finaalitehtävä (alkuruoka ja pääruoka) on suoritettava kolme tunnissa. Seafood Chef 2020 -kilpailun voittaja julkistetaan heti finaalin jälkeen palkintojenjakotilaisuudessa 13.3.2020.

 

7. Palkitseminen

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 2.500 euroa rahaa. Kaikki finalistit saavat myös seinälle ripustettavan diplomin.

 

8. Verot

Kilpailun voittajat vastaavat kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta.

 

9. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu

Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.

 

10. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus

Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjille ja kumppaniyrityksille oikeuden käyttää nimeään, kuvansa ja lausumaa sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.

 

11. Force majeur

Food Camp Finland Oy:llä on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).

Finalistit
Akseli Mäki Juho Hämäläinen
Vuoropäällikkö Keittiömestari
Ravintola Tårget Woikoski Feeling
Juho Tahvanainen Joel Luis More Rojas
Vuoromestari Kokki
Ravintola Emo Ravintola Bassi Turku

Tuomaristo

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Päätuomari osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen.

 

Tuomarit:

Pekka Terävä, päätuomari
keittiömestari, ravintoloitsija, Olo Group Oy

 

Pekka Terävä on suomalainen keittiömestari ja ravintoloitsija, joka voitti vuonna 1995 Vuoden Kokki-kilpailun. Hän on osaomistajana ravintola Olossa ja Emossa, sekä osakkaana Food Camp Finland Oy:ssä.

 

Ravintola Olo sai ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2011. Suomalaiset keittiömestarit ja kokit valitsivat Terävän Kokkien Kokiksi vuonna 2014.

 

Terävä palkittiin 2017 Stockholm Culture Awards –palkinnolla pohjoismaisen ruokakulttuurin eteen tehdystä työstä ja 2018 hänen kaulansa ripustettiin Ranskan valtion myöntämä Ordre Du Mérite Agricole-ritarin arvo. Keväällä 2019 Terävälle myönnettiin The European Hospitality Foundation -palkinto ensimmäisenä suomalaisena.

 

Terävän ruokafilosofian kulmakivinä ovat Suomen kolme vuodenaikaa, puhtaus, raikkaus ja alkuperä.

 

Ja ennen kaikkea ajatus siitä, että ”ruokailu on tärkeämpää kuin ruoka”.

 

Katriina Partanen
toiminnanjohtaja, Pro Kala ry

 

Katriina Partanen on työskennellyt Pro Kala ry:n toiminnanjohtajana vuodesta 2004. Kala-alalta hänellä on jo yli 30 vuoden kokemus.

 

Oman työkokemuksensa kautta sekä ammattikalastajana työskennelleen puolison myötä tutuksi on tullut kalan koko ketju alkutuotannosta ruokapöytään saakka. Kalaa on aina ollut Katriinan ruokapöydässä niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin.

 

Vuosien varrella hän kertoo kokeneensa huikeita makuelämyksiä kalaruokien parissa ja näkee, että seafood on tulevaisuuden kasvava trendi.

 

Ilkka Lääveri
ravintoloitsija, keittiömestari, Ravintola Emo

 

Ilkka Lääveri on suomalainen keittiömestari ja ravintoloitsija. Ilkka on ravintola Emon keittiömestari ja yksi omistajista. Ravintola Emoon hän on saanut Bib Gourmand -tunnustuksen.

 

Ennen Emoa Ilkka työskenteli useissa suomalaisissa huippuravintoloissa kuten ravintola Chez Dominiquessa ja Palace Gourmet:ssa. Lääveri on toiminut Suomen Bocuse d’Or -joukkueen assistenttina kaudella 2005-2006.

 

Vuonna 2017 Ilkka Lääveri palkittiin PRO-kilpailussa parhaan keittiömestarina.

 

Juha-Matti Mäkelä
markkinointipäällikkö, Raisioaqua

 

Juha-Matti Mäkelä (KTM) on markkinoinnin monipuolinen ammattilainen, joka on toiminut 25 vuoden aikana useissa elintarvike- ja juoma-alan yrityksissä markkinointitehtävissä.

 

Nykyisessä markkinointipäällikön tehtävässään Raisio-konsernissa hän on ollut alusta asti luomassa kotimaisen, kestävästi kasvatetun Benella Kalan tarinaa.

 

Vapaa-aikaan kuuluu oleellisena osana ruoanlaitto ja ruoan yhteyteen sopivat viinit.

 

Mats Sjöblom
keittiömestari, Chipsters Food

 

Mats on huippukokki, joka joskus myös itse kisannut. Rakkaudesta raaka-aineisiin ja niiden käsittelyyn.

 

Kala ja seafood ovat erityisen lähellä Matsin sydäntä – tuoreus kaiken A & O!

 

Mikko Pakola
keittiömestari, Ravintola Garden by Olo

 

Mikko Pakola on helsinkiläisen Garden by Olon keittiöpäällikkö. Työkokemusta häneltä löytyy lisäksi mm. Michelin-tähtiravintola Olosta, Ravintola Emosta, Bistro Sinnestä ja Fisken På Diskenistä.

 

Alun perin Pakola on kotoisin Salosta ja opiskellut Salon seudun ammattiopistossa. Ravintola-ala kiehtoo Pakolaa erityisesti siksi, koska siinä pääsee oppimaan joka päivä jotakin uutta ja tapaamaan uusia ihmisiä, ja hauskojen työkavereiden kanssa työt eivät aina hänen mielestään edes tunnu töiltä. Pakola valmistaa mielellään kala- ja kasvisruokia. Esikuvikseen hän mainitsee Jamie Oliverin, Tomi Björkin sekä Cheekin.

Kumppanit

Seafood Chef 2020 -kilpailun mahdollistavat ProKala ry ja Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa kanssa. Ilman kumppaniyritysten panostusta kilpailua ei olisi mahdollista toteuttaa.

 

Pääyhteistyökumppanit:

Food Camp Finland

Benella

Chipsters

Electrolux

Gastro Helsinki

Seafood Chef somessa

  Seafood Chef

 

  @seafoodchefsuomi

Järjestäjät ja yhteystiedot

Kilpailun järjestävät Pro Kala ry ja Food Camp Finland Oy.

 

PRO KALA ry

www.prokala.fi

 

Katriina Partanen
Toiminnanjohtaja
0400 827 277
[email protected]

 

FOOD CAMP FINLAND OY

www.foodcampfinland.fi

 

Maarit Kivilahti
Projektijohtaja
050 414 4267
[email protected]

 

Sirkka Norha
Markkinointi- ja viestintäjohtaja
050 347 5412
[email protected]

Yhteistyössä: Gastro Helsinki, Benella, Electrolux, Chipsters, Pro Kala, Food Camp Finland