Resepti

Aurinkorannan kalasalaatti

n. 400 g savusiikaa tai muuta kypsää kalaa
4-6 savusilakkaa erilaisia salaatteja
1/2 kurkku
1 iso omena
2 appelsiinia
1/2 verkkomeloni tai hunajameloni
2 banaania (sitruunamehua)

Kastike:
1 dl (kevyt)majoneesia
1 dl ruokajogurttia
2 rkl sitruunamehua
0,25 tl rouhittua musta- tai valkopippuria

Pinnalle: pähkinärouhetta

 


 

Perkaa kalat. Revi kahta tai kolmea salaattia pienemmäksi tarjoiluvadille tai annoslautasille. Suikaloi kurkku ja ripottele salaatille. Paloittele kuoritut omena, appelsiinit, meloni ja banaanit. Valuta hiukan sitruunamehua banaanipaloille, etteivät ne tummu. Levitä hedelmäpalat salaatille ja nosta viimeiseksi siihen peratut kalapalat. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatille. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Tarjoa esim. paahtoleivän kanssa tai sellaisenaan.

 

  • Alkuruoka