Valkoinen siikapizza grillissä
Pizzataikina
2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
ripaus suolaa
1 rkl oliiviöljyä
350 g (n 5dl) vehnäjauhoja
Täytteet
savusiikaa (tai muuta savukalaa)
creme fraichea, kermaviiliä tai jogurttia
juustoraastetta
Viimeistelyyn
rucolaa
oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria
sitruunamehua
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Laita taikina kulhoon ja kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (noin 30 minuuttia).
Leivo taikinasta 4 samankokoista palloa. Kauli pallot ohuiksi pizzapohjiksi ja jauhota hyvin molemmin puolin.
Kuumenna grilli kuumaksi. Laita kaulittu pizzapohja grilliin ja sulje kansi. Grillaa pohjaa 2 minuuttia. Nosta pizzapohja pois grillistä ja käännä grillattu puoli ylöspäin.
Täytä pizza: levitä creme fraiche pizzapohjan päälle kuten laittaisit tomaattikastiketta. Ripottele hieman juustoa seuraavaksi ja levitä sen jälkeen ruodottomaksi perattua savustettua siikaa pizzalle. Lisää vielä juustoraastetta pintaan ja nosta pizza grilliin. (Huom. täytä pizza maltillisesti, älä laita täytteitä liikaa, että pizzan käsittely grillissä ei vaikeudu)
Grillaa pizzaa täytteiden kanssa 3 minuuttia.
Grillauksen jälkeen viimeistele pizza pestyillä rucolanlehdillä, sormisuolalla, vasta rouhitulla mustapippurilla sekä oliiviöljyllä. Muutama tippa vasta puristettua sitruunanmehua tekee myös kunniaa tälle valkoiselle kalapizzalle.