Resepti

Silakkaseljanka

300 g silakkafileitä

2 porkkanaa

1 pieni fenkoli

15 cm pala purjoa

2 rkl öljyä

1 l vettä

2 kalaliemikuutiota

2 rkl tomaattipyreetä

2 laakerinlehteä

2 valkosipulinkynttä

2 rkl tuoretta timjamia

1 tl kokonaisia mustapippureita

1 dl vihreitä oliiveja

1 herkkukurkku

lisäksi: smetanaa tai ranskankermaa

 


 

Kuori ja suikaloi porkkanat. Paloittele fenkoli ja viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuullota kasviksia öljytilkassa kattilassa hetken aikaa. Lisää kalaliemi sekä tomaattipyree ja muut mausteet.

 

Anna hautua miedolla lämmöllä 10 min ja lisää sitten paloitellut silakkafileet sekä oliivit ja kuutioitu kurkku. Kala kypsyy parissa minuutissa.

 

Tarjoa keiton kera ranskankermaa tai smetanaa ja hyvää tuoretta leipää.

  • Keitto