Resepti

Silakkapotti

800 g silakkafileitä
1 rkl suolaa
1 tl valkopippuria
400 g siankylkiviipaleita
3 dl kuohukermaa
4 isoa jauhoista perunaa kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla.
Lado sopivan kokoisen uuniastian pohjalle ensin tasaiseksi kerrokseksi siankylkiviipaleita. Levitä päälle kerros perunaviipaleita ja sitten silakkafileitä. Mausta.
Jatka, kunnes päällimmäiseksi kerrokseksi jää siankylkiviipaleita,
Kaada kerma päälle ja kypsennä 160-asteisessa uunissa kannella peitettynä vähintään neljä tuntia.
Anna potin jäähtyä hieman. Tarjoa reilusti voidellun ruisleivän ja vaikka jääkylmän lager-oluen kera.

  • Pääruoka