Resepti

Parmesaanikalapuikot ahvenesta

Parmesaanikalapuikot ahvenesta

4 kpl/hlö sormenpaksuisia nahattomia ahvenfilesuikaleita
vehnäjauhoja
kananmunaa
pankojauhoa tai perinteisiä korppujauhoja
raastettua parmesaania
voita ja öljyä paistamiseen

 

Ota esiin neljä lautasta. Laita ensimmäiselle lautaselle vehnäjauhoa, toiselle lautaselle kananmuna jonka rakenteen rikot vatkaamalla ja kolmannelle lautaselle pankojauhoa. Neljäs lautanen on valmiiksi kuorrutettuja ahvenfileitä varten.

 

Raasta parmesanjuustoa raastimen hienolla terällä pankojauhon joukkoon noin kolmasosa pankojauhon määrästä (eli 1/3 osa parmesaania ja 2/3 pankojauhoja). Pyörittele ahvenfileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi parmesan-pankojauhoissa.

 

Kuumenna paistinpannu hieman keskilämpöä kovemmalla ja lisää pannulle öljyä sekä nokare voita. Öljy kestää paremmin lämpöä ja voista saadaan herkullista makua. Kun voi ”hiljenee”, lisää kuorrutetut ahvenfileet pannulle ja paista molemmille puolille kauniin ruskea väri.

 

Tarjoa parmesaanikalapuikot vaikka ranskalaisten, tillikermaviilikastikkeen sekä mummonkurkkujen kanssa.

 

Mummonkurkut

Etikkaliemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä

 

puolikas kurkku
puolikas tillipuntti

 

Kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Jäähdytä liemi.

 

Viipaloi kurkku ohuesti ja hienonna tilli. Kaada kurkkuviipaleiden ja tillin päälle n. 1,5 dl etikkalientä ja anna maustua jääkaapissa n. 2 tuntia.

 

Katso reseptivideo:

 

 

  • Pääruoka