Resepti

Muikkukurkku

1 prk (220 g) muikkuja tomaattikastikkeessa

½ (noin 150 g) kurkkua

noin 1 dl hienonnettua tilliä

mustapippuria myllystä

(2-4 rkl ranskankermaa)

 

Suikaloi tai raasta kurkku. Jos kurkun siemenosa on vetinen, halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet lusikalla kovertamalla ennen suikaloimista.

 

Kaada muikkusäilyke kulhoon ja riko muikut haarukalla. Lisää kurkkusuikaleet, tilli ja mustapippuria maun mukaan. Pyöristä makua halutessasi ranskankermalla.

 

Tarjoa muikkukurkku kylmänä leivän päällisenä, uusien perunoiden kaverina, vihersalaatin mehevöittäjänä tai muurinpohjalettujen täytteenä. Tai lämmitä  ranskankermalla höystetty muikkuherkku  ja tarjoa se pastakastikkeena. Annoksesta riittää 2:lle.

 

Voit korvata muikkusäilykkeen esim. särkisäilykkeellä.

 

  • Alkuruoka