1 prk (220 g) muikkuja tomaattikastikkeessa
½ (noin 150 g) kurkkua
noin 1 dl hienonnettua tilliä
mustapippuria myllystä
(2-4 rkl ranskankermaa)
Suikaloi tai raasta kurkku. Jos kurkun siemenosa on vetinen, halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet lusikalla kovertamalla ennen suikaloimista.
Kaada muikkusäilyke kulhoon ja riko muikut haarukalla. Lisää kurkkusuikaleet, tilli ja mustapippuria maun mukaan. Pyöristä makua halutessasi ranskankermalla.
Tarjoa muikkukurkku kylmänä leivän päällisenä, uusien perunoiden kaverina, vihersalaatin mehevöittäjänä tai muurinpohjalettujen täytteenä. Tai lämmitä ranskankermalla höystetty muikkuherkku ja tarjoa se pastakastikkeena. Annoksesta riittää 2:lle.
Voit korvata muikkusäilykkeen esim. särkisäilykkeellä.