Resepti

Muikkuja ja sipulia

500-600 g perattuja muikkuja

1-1½ tl suolaa

2 sipulia

mauste- tai mustapippuria myllystä

1 rkl sitruunamehua

1 ruukku tilliä tai 3-4 rkl kuivattua tilliä

vähän vettä


Kuori sipulit, puolita ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli. Mausta kalat suolalla.

 

Lado muikut öljyllä voideltuun uunivuokaan kerroksittain sipulirenkaiden, tillisilpun ja rouhitun pippurin kanssa. Liruttele päälle vähän vettä, kalojen ei kuitenkaan tarvitse peittyä kokonaan. Kypsennä 100-150 asteessa 1-3 tuntia muikkujen koosta riippuen eli kunnes ruodotkin ovat pehmenneet. Voit hauduttaa kalat myös liedellä kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä. Silloin ne kypsyvät n. 20 minuutissa, mutta isompien muikkujen ruodot eivät ehdi hautua pehmeiksi ja syötäviksi.

 

Tarjoa muikkujen seuraksi keitettyjä perunoita tai perunalunta ja höyrytettyjä porkkanapaloja.

  • Pääruoka