Resepti

Kirjolohta ja nuudeliwokkia

500 g kirjolohifileetä
1 tl suolaa
1 dl seesaminsiemeniä
2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
korianteria ja thai-basilikaa

200 g riisinuudeleita
2 porkkanaa
1 punainen chili
1 pieni parsakaali

Kastike:

1,5 dl soijakastiketta
4 cm:n pätkä inkivääriä
1 dl hunajaa
2 rkl seesamiöljyä
1/2 dl limemehua ja raastettua kuorta

Poista kirjolohifileestä nahka, leikkaa annospaloiksi ja mausta suolalla.

Laita seesaminsiemenet lautaselle ja ”kasta” lohipalat molemmin puolin seesaminsiemenissä.

Paista kalat kypsiksi rypsiöljyssä ja nosta 100-asteiseen uuniin odottamaan.

Liota nuudeleita kylmässä vedessä 10-15 minuuttia.

Leikkaa porkkanat ja chili suikaleiksi. Leikkaa parsakaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja siirrä sivuun odottamaan viimeistelyä.

Valuta nuudelit lävikössä. Lämmitä wokissa tai riittävän isossa paistinpannussa loraus öljyä kuumaksi.

Wokkaa öljyssä ensin kasvikset jatkuvasti käännellen, lisää nuudelit ja jatka paistamista hetken jatkuvasti sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kastike ja tuoreet yrtit.

Kokoa tarjolle yhdessä paistetun kalan kanssa.

  • Pääruoka