Resepti

Kevyt kalamureke

400 g kalafileitä (haukea, kirjolohta)

1 tl suolaa hiven valkopippuria
2 – 3 rkl margariinia
3 dl keitettyä ja jäähdytettyä maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 munaa

roseepippuria

nippu tilliä


 

Kiehauta maito ja anna jäähtyä. Voitele hyvin pitkänomainen kakkuvuoka tai pateevuoka. Jaa kala pienemmiksi palasiksi.

 

Pane kaikki ainekset maitoa ja tilliä lukuun ottamatta koneen kulhoon. Käynnistä kone ja lisää maito syöttösuppilon kautta. Lisää tilli ilman varsia. Anna koneen käydä kunnes seos on tasaisesti hienontunut. Kaada taikina vuokaan. Peitä se alumiinifoliolla. Paista joko vesihauteessa ( uuni 175 astetta) tai alhaisessa 125 asteen lämmössä noin tunnin verran.

 

Tarjoa tillillä maustetun katkarapukastikkeen tai hollandaisekastikkeen kanssa.

  • Pääruoka