Resepti

Karibian rannikon siikaa

600 g siikaa (suomustettua, ruodotonta fileetä)

 

1 limen mehu
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
vehnäjauhoja
rypsiöljyä

 

Kreolilainen kastike:

4 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
puolikas punainen paprika
1 tomaatti (ilman siemeniä)
3 dl kookosmaitoa
2 dl kermaa
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä

 


Leikkaa siikafileet noin 150 g annospaloiksi. Mausta kalapalat limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Anna kalan maustua noin tunnin ajan. Valmista kastike sillä aikaa kun kalat maustuvat. Kuivaa kalan pintaa hieman. Jauhota kalapalat kevyesti vehnäjauholla. Kuumenna rypsiöljyä paistinpannussa. Paista siikapaloja aloittaen nahkapuoli alaspäin, noin 2-3 minuuttia. Käännä kalapalat ja jatka kypsennystä noin minuutin verran. Tarjoile siika kreolilaisen kastikkeen ja keitetyn riisin kera.

 

Kreolilainen kastike:

Kuutioi paprika ja tomaatti. Hienonna keltasipuli ja valkosipuli. Lämmitä oliiviöljy kattilassa. Kuullota sipulit miedolla lämmöllä oliiviöljyssä läpikuultaviksi. Lisää paprika ja tomaatti ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan. Lisää kookosmaito ja kiehauta kastike. Lisää lopuksi kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä kastike ja tarkista maku.

  • Pääruoka