Yksi annos
1-2 kpl ahvenfileetä tai 1 kpl siika- tai kuhafileetä tai viipale kirjolohta tai lohta (n.150 g)
1 rkl kevyttuorejuustoa tai ranskankermaa
2-3 rkl herkku- tai metsäsienihakkelusta (esim. kantarellia, suppilovahveroa tai herkkutattia)
vähän tilliä tai ruohosipulia
ripaus suolaa
valko- tai mustapippuria
1-2 perunaa
pätkä kesäkurpitsaa tai kurkkua tai 50-100 g tuoretta pinaattia
1-2 cocktailtikkua
Mausta filee suolalla ja pippurilla. Hienonna sienet hyvin pieneksi.
Levitä tuorejuusto fileelle ja ripottele päälle sieni- ja yrttisilppu . Käännä kala rullalle ja kiinnitä tikulla.
Kuori ja viipaloi perunat. Lado viipaleet limittäin mikronkestävälle lautaselle ja kypsennä kuvun alla 2-2½ minuuttia (750 W).
Viipaloi kesäkurpitsa tai kurkku. Nosta lautanen mikrosta ja lisää kalarulla ja kasvikset. Kypsennä 3-4 minuuttia. Kokeile kypsyyttä. Varo kypsentämästä kalaa liian pitkään. Käännä lautasta kypsymisen aikana mikäli mikrossa ei ole pyörivää alustaa. Nauti!