Resepti

Kalaa vihannestaskussa

150 g nahatonta kalafileetä/ruokailija, esim. ahventa tai kuhaa ruodottomaksi leikattuna

hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
50 g voita
1 appelsiini
1 fenkoli
1 pieni kesäkurpitsa
pala purjosipulia
1 rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä

 


Leikkaa appelsiinista neljä siivua, ilman kantapaloja. Leikkaa fenkoli, kurpitsa, ja purjosipuli haluamaasi muotoon. Halkaise tomaatit.

 

Mausta kalafileet suolla ja pippurilla. Esilämmitä grilli. Revi vahvasta foliosta neljä palaa ja levitä ne työpöydälle. Ripottele hieman oliiviöljyä folion päälle. Levitä sitten vihannekset foliopalojen päälle, jokaiseen nyyttiin saman verran kasviksia. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla. Asettele kalafileet kasvisten päälle. Laita kalafileiden päälle pari nokaretta pehmeää voita.

 

Grillaa appelsiinisiivut ja asettele ne kala-vihannesnyyttiin päällimmäiseksi. Sulje kala-vihannestaskut folion avulla, taittaen reunat ylöspäin, jotta nesteet pysyisivät taskussa. Grillaa kala-vihannestaskuja n. 15 minuuttia (ei täydellä teholla). Anna raaka-aineiden vetäytyä taskuissaan pari minuuttia grillaamisen jälkeen.

 

Tarjoile kala esimerkiksi grillattujen uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera.

  • Pääruoka