Pro Kala ry

Innovaatiopäivien palautekyselyn tulokset

Marraskuussa järjestetyt Kalatalouden innovaatiopäivät kokosivat Vantaan Aviacongressiin yli 250 osallistujaa. Palautteen viesti on selvä: tapahtumalle on kysyntää ja koko toimialan yhteen keräävä seminaari sai jälleen kiitosta. Palautekyselyyn vastanneet 109 ihmistä antoivat tapahtumalle arvosanaksi 8,5 asteikolla 4-10.

Pro Kala ry 25 vuotta

Pro Kala ry:n 25-vuotisjuhlaa vietettiin 20.11.2019 Helsingissä Ravintola Kappelin kellarissa. Lämminhenkiseen tilaisuuteen saapui lähes sata juhlijaa nauttimaan kalaherkuista ja yhdessäolosta.

25 vuotta kalan asialla

Vuonna 1994 syntyi ajatus yhdistyksestä, jonka tavoitteita olisivat kalan imagon parantaminen, kalan kulutuksen lisääminen sekä saatavuuden ja käytön kehittäminen alan sisäistä yhteistyötä ja tiedottamista unohtamatta. Ajatuksesta kehittyi Kotimainen kala -yhdistys, joka on vuodesta 2000 tunnettu nimellä Pro Kala ry.

Markkinointiohjelma näkyy ja kuuluu

Kalatalouden innovaatio-ohjelmien ensimmäinen kausi on päättymässä. Viiden ohjelman kokonaisuuteen kuuluu myös Pro Kalan koordinoima markkinointiohjelma.

Tällä ohjelmakaudella käyttöön otettu uusi rahoitusmalli, innovaatio-ohjelmat, on turvannut niin elinkeinojen kehittämiselle kuin menekinedistämisellekin resurssit normaalia hankerahoitusta pidemmäksi aikaa. Sen ansiosta toimintaa on pystytty suunnittelemaan ja toteuttamaan pitkäjänteisemmin. Tämä on koettu kaikissa ohjelmissa hyväksi, sillä innovaatioita tuskin syntyy, jos suuri osa ajasta menee rahoituksen hankkimiseen. Myös Pro Kalassa pystytty toteuttamaan viestintää laajemmin ja osin erilaisin keinoin kuin aikaisemmin.