Kalan matkassa

Kalan matkassa: rapuisat terveiset

Äyriäistukku kertoi kuulumisiaan viimeksi huhtikuussa. Poikkeukselliset olosuhteet vallitsevat edelleen, vaikka viime kevään tilanteesta ollaankin kaukana. Ravut maistuvat kaikesta huolimatta suomalaisille hyvin.

Kalan matkassa: kalaterveyttä

Kalanäytteillä varmistetaan kalojen hyvinvointi ja pyritään ehkäisemään kalatautien leviämistä.

Kalan matkassa: support your local

Lahtelaisia kalan ystäviä on hemmoteltu kerran viikossa viimeisen kuukauden ajan. Salpausselän Kala on tehnyt yhteistyötä paikallisen Wine Cafe Olavin kanssa myyden ravintolan edustalla loimulohta.

Kalan matkassa: Kenttähommia kalankasvattamolla

Kuvagalleria ja video näyttävät, millaisten töiden parissa Heimon Kala Oy:n henkilöstö on tällä viikolla työskennellyt saadakseen kotimaista kirjolohta ruokapöytiin.

Kalan matkassa: äyriäistukun kuulumiset

Äyriäistukussa jatkuu melkein normaali arki, tänään vuorossa oli mustekalan keittoa ja äyriäisten pakkausta, kerrotaan Äyriäistukku Oy:stä.

Kalan matkassa: rysävalmisteluja Loviisassa

Loviisalaisen Söderby Laxin Mikael Lindholm kalastaa pääosin push-up-rysällä. Kyseessä on melko uusi, 2005 markkinoille tullut rysämalli, joka kehitettiin hyljekestäväksi.

Rysää ei kauden alkaessa vain heitetä taas veteen, vaan ensin ovat vuorossa suuritöiset valmistelut.

Kalan matkassa: kalankasvattamon kevät

Heimon Kala Oy kasvattaa, jalostaa ja myy kalaa. Kevät on kalankasvattamoille kiireistä aikaa: merilaitoksille viedään nyt paljon poikasia, sillä lämpimien vesien aika on tärkein kasvukausi.

Katso kuvista ja videoista, millaista arki kalankasvattamossa on juuri nyt!