toukokuu
on kalakuu!

Kalakuu haastaa syömään kalaa kahdesti viikossa

Toukokuussa vietetään Kalakuuta, tule mukaan!
Kalakuun viettäminen on helppoa: haasta itsesi syömään kalaa vähintään kahdesti viikossa, ja olet mukana.

Seuraa Parasta evästä -sivua Facebookissa ja Instagramissa, niin löydät lisää herkullisia reseptejä!

Pro Kala ry on nimennyt toukokuun Kalakuuksi, ja sitä vietetään nyt kolmatta kertaa.
Toukokuu on Kalakuu, sillä luonnonkalan tarjonta on silloin runsaimmillaan ja monipuolisimmillaan.

Rukiinen
silakkaleipä

Kuva: Tommi Anttonen

Klassinen silakkaleipä toimii aina!

Grillisiikaa
ja marokkolaisia varhaisperunoita

Kuva: Tommi Anttonen

Tähän reseptiin tarvitset kokonaisen siian ja varhaisperunoita.


Helppo
kookoslohi

Kuva: Tommi Anttonen

Tämä kookoksen ja chilin liitto hellii makuhermoja!

Kuhaa ja
kaprista

Kuva: Tommi Anttonen

Hienostunut kuha on loistava makupari kapriksen kanssa.


Parsa-
jättirapuvarras

Keväiset parsavartaat ovat kevyttä syötävää, ja niissä on tulista twistiä. Voit myös oikaista reseptissä paistaa ainekset pannulla!

Rapeat
ahvenbunit

Tämä on kuin hodari – mutta ei sittenkään! Nakin tilalla on rapea ahvenpuikko ja sämpylänä trendikäs bao bun -sämpylä.


Siikaceviche

Siika on monen suosikkikala, ja siitä syntyy monenlaista herkkua. Klassinen ceviche on mainio makupari kotimaisten uusien perunoiden kaveriksi!

Kuhakeitto

Kuhasta syntyy maukas, kermainen keitto. Tämän sopan voit valmistaa jo kotona etukäteen ja lämmittää vaikkapa retkellä tai heti mökille päästyä.


Pintapaahdettu lohi

Pintapaahdettu lohi on nopea ja näyttävä alkuruoka.
Sen valmistamiseen tarvitset yön yli liemessä
maustuneen lohifileen ja kuuman pannun.

Kalakuun vinkit

Kalan käsittely

Kalan ostaminen

Kalan grillaus fileenä

Lohifileen savustus