Innovaatiopäivien palautekyselyn tulokset

[vc_row][vc_column width=’4/6′]Marraskuussa järjestetyt Kalatalouden innovaatiopäivät kokosivat Vantaan Aviacongressiin yli 250 osallistujaa. Palautteen viesti on selvä: tapahtumalle on kysyntää ja koko toimialan yhteen keräävä seminaari sai jälleen kiitosta. Palautekyselyyn vastanneet 109 ihmistä antoivat tapahtumalle arvosanaksi 8,5 asteikolla 4-10.

Tällä sivulla esiintyvät lainaukset ovat palautekyselyssä annettuja kommentteja. Kyselyyn vastattiin nimettömänä.[/vc_column][vc_column width=’2/6′][blockquote text=”Kiitos tilaisuuden järjestämisestä, tällaisille kokoontumisille on selvästikin suuri tarve.” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=””][/vc_column]

 

[/vc_row][vc_row][vc_column width=’4/6′]Koko innovaatiopäivien kiinnostavimmaksi esitykseksi nousi Ponder Nobs Oy:n Petri Rajaniemen puheenvuoro, joka sai palautekyselyssä asteikolla 1-5 arvosanakseen 4,56. Rajaniemi haastoi kuulijoita katsomaan omaa toimialaansa ulkopuolisen silmin ja nosti esille markkinointi- ja brändäysnäkökulmaa.

Perjantain rinnakkaisohjelmia ja niiden esityksiä pidettiin kiinnostavina ja monipuolisina. Kaikki esitykset saivat asteikolla 1-5 arvosanakseen yli 3, mikä kertoo esitysten kovasta tasosta. Erityisesti hyvää palautetta saivat esimerkiksi VTT:n Anni Nisovin esitys ”Syötäisiinkö kalat kokonaisina?”, Luken Lari Venerannan ”Kokemuksia flada-kunnostushankkeista” ja Luken Jani Pulkkisen ”Typpiyhdisteiden hallinta kiertovesikasvatuksessa”.

Esitysten materiaalit ovat ladattavissa Meri- ja kalatalousverkoston sivuilta.[/vc_column][vc_column width=’2/6′][blockquote text=”Hyvä tilaisuus, mistä kertoo runsas osanotto. Rajaniemi hyvä veto. Rima nousee koko ajan jatkon suhteen.” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=””][/vc_column][/vc_row]


[vc_row]
[vc_column width=’3/6′]

Petri Rajaniemi haastoi osallistujia miettimään kalaa ja sen brändäämistä uusin silmin.
[/vc_column][vc_column width=’3/6′]
Innovaatio-ohjelmat esittelivät tuloksiaan torstaina.
[/vc_column][/vc_row]


 

Osallistujien joukko oli yhtä monipuolinen kuin toimialakin: kaiken kaikkiaan mukana oli 263 alan ammattilaista. Osallistujat edustivat hyvin kattavasti kala-alan yrityksiä, tutkimusta ja muita toimialan osa-alueita. Oheisesta taulukosta näet, kuinka osallistujat jakautuivat eri tahojen kesken.

[visualizer id=”2455″]


[vc_row][vc_column width=’1/3′][blockquote text=”Todella mielenkiintoisia luentoja. Antoi uusia ajatuksia, joita saa pohdiskella pidempäänkin. Kiitos niistä!” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=””][/vc_column][vc_column width=’1/3′][blockquote text=”Tapahtuma on kehittynyt vuosi vuodelta ja kehityksen tulee jatkua. Ensi vuonna taas edellistä paremmat päivät!” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=””][/vc_column][vc_column width=’1/3′][blockquote text=”Hyvää oli, että rinnakkaistilaisuudet oli ajoitettu siten, että pystyi osallistumaan useampaan ohjelmaan esitelmien aiheiden ja oman kiinnostuksen mukaan. ” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=””][/vc_column][/vc_row]


Suurin osa palautteesta oli positiivista, ja kommenteissa saatiin myös erinomaisia kehitysehdotuksia sekä kritiikkiä. Mielipiteitä jakavina osa-alueina nousivat aiempien vuosien tapaan rinnakkaisohjelmien päällekäisyys ja tapahtuman sijainti. Osa palautteenantajista kehui sijaintia, osa toivoo paikan olevan lähempänä Helsingin keskustaa ja osa siirtäisi tapahtuman pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Kaikki palaute luetaan tarkkaan ja otetaan huomioon ensi vuoden innovaatiopäiviä suunnitellessa.

[vc_row][vc_column width=’3/4′]Kaiken kaikkiaan tapahtumaa voi palautteen perusteella kutsua onnistuneeksi. Kyselyyn vastanneista 109 vastaajasta vain seitsemän antoi tapahtumalle arvosanaksi alle kahdeksikon asteikolla 4-10. Arvosanojen jakautumista voit tarkastella oheisesta kuvaajasta.

Kiitämme kaikkia palautekyselyyn vastanneita ja toivomme näkevämme ensi vuonna innovaatiopäivillä jälleen vähintään yhtä suuren ja innokkaan osallistujajoukon kuin tänäkin vuonna! Voit merkitä ensi vuoden tapahtuman ajankohdan kalenteriisi jo nyt: Kalatalouden Innovaatiopäivät 5.-6.11.2020.[/vc_column][vc_column width=’1/4′][visualizer id=”2489″][/vc_column][/vc_row]