Huhtikuussa ahti antaa ahvenia

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Kuukauden kalasaalis -jutuissa kerromme, mitkä luonnonkalat ovat juuri nyt sesongissa ja mitä niistä voisi kokata.

[/vc_column_text][vc_separator type=”normal”][vc_empty_space height=”15px”][vc_single_image image=”2739″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” qode_css_animation=””][vc_empty_space height=”15px”][vc_text_separator title=”Ahven” border=”no”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/4″ css=”.vc_custom_1585735795906{margin-right: 5px !important;border-right-width: 5px !important;padding-right: 5px !important;}” offset=”vc_col-lg-offset-0 vc_col-md-offset-0 vc_hidden-md vc_col-sm-offset-0 vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][blockquote text=”Ahven armas keittokala, särki sualassa parempi. ” show_quote_icon=”yes” width=”50″][/vc_column][vc_column width=”3/4″ css=”.vc_custom_1585735806346{margin-left: 5px !important;border-left-width: 5px !important;padding-left: 5px !important;}” offset=”vc_col-lg-offset-0 vc_col-md-offset-0 vc_hidden-md vc_col-sm-offset-0 vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][vc_column_text css=”.vc_custom_1585734053643{margin-left: 5px !important;border-left-width: 5px !important;padding-left: 5px !important;}”]Huhtikuussa sesonkiin tulevat ahven ja kuha. Hauen sesonki jatkuu edelleen, samoin silakan.

Ahven maistuu monelle, eikä ole ihme, että se on Suomen kansalliskala. Ahven on vaalea, vähärasvainen kala. Sen liha on kiinteää ja herkullista. Siinä ei ole suurelti isoja ruotoja, ja ne on helppo poistaa raa’asta kalasta. Ahven on Suomen yleisin kala jonka kanta on vahva: sitä voi syödä huoleti, sillä se löytyy WWF:n vihreiden kalojen listalta.

Ahventa pyydetään verkoilla ja rysillä. Onkijat koittavat usein narrata näitä oranssieväisiä körmyniskoja: ahven on virkistyskalastuksessa haluttu saalis.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column offset=”vc_hidden-lg”][blockquote text=”Ahven armas keittokala, särki sualassa parempi. ” show_quote_icon=”yes” width=”100″][vc_column_text css=”.vc_custom_1585734053643{margin-left: 5px !important;border-left-width: 5px !important;padding-left: 5px !important;}”]Huhtikuussa sesonkiin tulevat ahven ja kuha. Hauen sesonki jatkuu edelleen, samoin silakan.

Ahven maistuu monelle, eikä ole ihme, että se on Suomen kansalliskala. Ahven on vaalea, vähärasvainen kala. Sen liha on kiinteää ja herkullista. Siinä ei ole suurelti isoja ruotoja, ja ne on helppo poistaa raa’asta kalasta. Ahven on Suomen yleisin kala jonka kanta on vahva: sitä voi syödä huoleti, sillä se löytyy WWF:n vihreiden kalojen listalta.

Ahventa pyydetään verkoilla ja rysillä. Onkijat koittavat usein narrata näitä oranssieväisiä körmyniskoja: ahven on virkistyskalastuksessa haluttu saalis.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”15px”][vc_text_separator title=”Reseptejä” border=”no”][vc_empty_space height=”15px”][portfolio_list type=”masonry_gallery_with_space” hover_type_masonry=”split_up” filter=”no” lightbox=”yes” view_button=”no” category=”ahven” show_title=”yes” title_tag=”h4″ show_categories=”no”][/vc_column][/vc_row]