Alkuvuodesta tempaistaan!

Vaikka kalentereiden vuosiluku onkin vielä 2019, on hyvä siirtää välillä katseet tulevaisuuteen ja ensi vuoden puolelle. Tärkeän joulusesongin jälkeen kulman takan häämöttää jo Kansallinen kalakeittopäivä, jota vietetään vuosittain helmikuun toisena tiistaina. Vuonna 2020 kalakeittoa syödään helmikuun 11. päivänä.

Kansallinen kalakeittopäivä on hyvää vauhtia nousemassa koko kansan tuntemaksi ruokateemapäiväksi. Kannustamme erityisesti erilaisten tempausten järjestämiseen. Lounasravintoloissa kannattaa ottaa päivä viikon listan suunnittelussa huomioon, kauppiaat voivat harkita esimerkiksi kampanjoita tai reseptivihkosten jakamista. Tiesithän, että voit tilata Pro Kala ry:ltä esitteitä vain postikulujen ja viiden euron käsittelymaksun hintaan? Kalakeittopäivään sopii erityisen hyvin Makujen sinfoniaa kalakeitoissa -esite. Se, kuten kaikki muutkin Pro Kalan esitteet, ovat myös ladattavissa .pdf-muotoisina.

Sesonkiajattelu on tätä päivää. Kalakeittoon sopivat erityisen hyvin esimerkiksi hauki, made ja silakka, jotka ovat sesongissa helmikuussa. Mediapankistamme ladattavissa olevasta pyydetyn kalan sesonkikalenterista näkee helposti yhdellä vilkaisulla, miten Ahti suo antejaan vuoden ympäri. Sesongit koskevat pyydettyä kalaa: esimerkiksi kasvatettua kirjolohta on saatavilla ympäri vuoden, ja se sopii keittokalaksi paremmin kuin hyvin!

Sosiaalinen media on ollut suuressa osassa kalakeittopäivän suosiota. Esimerkiksi Instagramista löytyy satoja julkaisuja tunnisteella #kalakeittopäivä. Järjestätpä kalakeittopäivätempauksen virtuaalisesti tai et, somen avulla saat sille näkyvyyttä. Voit hyödyntää vapaasti somemateriaaliamme tempauksesi mainostamisessa. Tulostettavia julisteita varten on myös julkaistu pohjia, joiden avulla voit viestiä tapahtumastasi, kampanjastasi tai muusta kalakeittopäivään liittyvästä tempauksestasi. Materiaalit löydät Kalakeittopäivän sivuilta.

Kalakeittoreseptejä löydät reseptipankistamme. Bouillabaissea, silakkaseljankaa vai aasialaisia makuja? Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun!